October 30, 2020

De beste wagens!

Header technieuws

21 maart 2016 Grote drukte op de European Tuning Show
15 maart 2016 Autodiefstal wordt zinloos
14 maart 2005 Van Miert van het Car Systems Topsportteam pakt titel senioren
10 maart 2016 CSB andermaal op twee belangrijke beurzen in het RAI complex
21 februari 2016 Commerciële en technische ondersteuning op www.csb.nl
10 januari 2016 Nieuwe producten van Omnio Car Entertainment
5 januari 2016 Afbeeldingen downloaden vanaf www.carsystembenelux.nl
lees meer Nieuws 2016


GROTE DRUKTE OP DE EUROPEAN TUNING SHOW

21 maart 2016 – In het weekend van 11 en 12 maart was tuningminded Nederland massaal te vinden op de ETS in de Amsterdamse RAI. Dit jaar trok de beurs over 2 dagen een kleine 50.000 mensen, een forse stijging ten opzichte van 2016! Vooral de zondag was het flink aanschuiven aan de kassa en in de looppaden.

Car Systems Benelux was goed vertegenwoordigd tijdens deze spectaculaire show. Naast een fraaie stand vol met Rockford Fosgate, Lanzar, Lightning Audio, MB Quart en Omnio producten, waren er maar liefst twee hele vette nieuwe showcars, vol met nieuwe technische hoogstandjes van Rockford Fosgate en Omnio, prominent op de CSB stand aanwezig.

foto ETS 2

foto ETS 2 foto ETS 3

De Hummer met 24 inch wielen, volledig uitgebouwd met onder andere 3 Rockford Fosgate Power versterkers, rondom Rockford Fosgate type RF speakers, Rockford Fosgate T2 woofers en verder uitgevoerd met schermen en Playstation, alles touch screen, trok veel bezoekers.

foto ETS 4 foto ETS 5
Echter de Volkswagen T5, ingebouwd met Omnio, Rockford Fosgate, Nos installatie (380Pk) en Air Ride deed het er niet minder om.

foto ETS 6 foto ETS 7

Car Systems was niet alleen met een fraaie stand aanwezig, ook de resultaten van de Emma wedstrijden getuigen van het succes van de CSB producten.

Echte audio fanaten konden tijdens de de Emma wedstrijden zien hoe onze eigen Dennis Vlot met zijn Seat Leon de eerste prijs mee naar huis nam in de Multimedia Pro categorie. Voor de showcase van deze winnende auto klik hier. Maar niet alleen Dennis scoorde hoog, maar liefst 6 auto’s vol met MB Quart en 1 auto ingebouwd met Rockford Fosgate producten waren goed voor prijzen. Voor de volledige uitslag van de Emma wedstrijden klik hier.

foto ETS 8 foto ETS 9
Wie nog meer audiogeweld wilde ervaren, moest hierna even doorlopen naar de Randstadhal, waar de dB-Drag wedstrijden plaatsvonden. Onder toeziend oog van een professionele jury onder leiding van Claus Holleman, werd ook daar gestreden om die felbegeerde beker.

En wederom was Car Systems Benelux succesvol. Team Auto-Inside stak namelijk met kop en schouders boven de concurrentie uit!

Op de dB-drag van de European Tuning show gehouden op zondag 12 maart in Amsterdam, heeft Team Auto-Inside met een score van 154,0 DB de 1e plaats in de Street B-klasse een prima resultaat behaald! Zelfs in enkele zwaardere klassen (waarin er meer toegestaan is) was dit een score die stond.

Tegen een 15” Team RF woofer en twee T30001’s had de concurrentie in deze klasse weinig in te brengen, de 2e plaats scoorde 149.3 DB, de derde nog een aantal DB’s lager. voor de volledige uitslag van de dB Drag wedstrijden klik hier

Team Inside

Dus Marco, Kevin en Björn, op naar meer!! Succes tijdens de volgende dB-drag op 3 april in Assen.

Volgend jaar ongetwijfeld weer een gloednieuwe European Tuning Show. Alhoewel het voor de organisatie niet mee zal vallen om het succes van 2016 te overtreffen, maar… niets is onmogelijk!

[ Begin ]

AUTODIEFSTAL WORDT ZINLOOS

Peilzenders binnen vijf jaar standaard in alle nieuwe auto’s

15 maart 2016 – Diefstal van een auto wordt zinloos als de wagen is uitgerust met een peilzendertje. Van de Nederlandse auto’s die zo’n zender aan boord hebben, is vorig jaar 84 procent kort na de diefstal teruggevonden. Deskundigen verwachten dat alle nieuwe auto’s binnen vijf jaar standaard een zendertje hebben. Iedereen die een auto van 70.000 euro of meer koopt, moet die sinds vorig jaar van de verzekering uitrusten met een zendertje. Dat is zo groot als een pakje sigaretten en wordt op een onzichtbare plek geïnstalleerd. Wanneer dieven met de auto aan de haal gaan, is in een alarmcentrale tot op de meter te zien waar het voertuig zich bevindt.

Die gedachte blijkt dieven behoorlijk af te schrikken. Landelijk gezien nam het aantal autodiefstallen met 12 procent af; onder de 10.000 auto’s in Nederland die het tracking & tracing systeem aan boord hebben, zakte het aantal diefstallen met 33 procent.

Jeep Van de auto’s met peilzenders die toch werden gestolen, vond de politie 84% terug. Gemiddeld ligt het percentage op 50%. “De resultaten zijn uitmuntend”, zegt directeur Guus Wesselink van de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc), “Het goede van het systeem is dat het de diefstal meteen opmerkt en doorgeeft. De politie kan er dan nog werk van maken. Want drie dagen na de diefstal is de auto al uit elkaar gehaald om in onderdelen te worden doorverkocht, of bevindt zich in een land waar we geen vat op hebben, veelal in Oost-Europa of Afrika.”

Binnen vijf jaar zullen alle nieuwe auto’s in Nederland standaard met zender worden geleverd, verwachten de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM) en het Verbond van Verzekeraars.

Op de foto: een gestolen jeep wordt uit de Rijn gehaald. Met een zender zijn dure auto’s snel terug te vinden. Op dit moment kost de apparatuur inclusief inbouw nog zo’n 1.000 euro. SCM directeur Tjip Koopmans voorspelt echter dat de prijs snel naar beneden gaat. Je betaalde twee jaar terug nog 1.500 euro. Die daling zet door.

DIEF WIL SLIMME AUTO NIET HEBBEN

Peilzenders en minuscule serienummers kunnen auto’s erg onaantrekkelijk maken voor dieven. De niet te stelen wagen is binnen handbereik, maar moet die er wel komen?

De dief die vorig jaar aan de haal ging met een bijna nieuwe Mercedes E-klasse had niet bepaald de dag van zijn leven. Binnen een kwartier reed de politie hem klem. Dankzij de peilzender kon de particuliere meldkamer precies aan de agenten doorgeven waar de gestolen Benz zich bevond. Het is vooralsnog het Nederlandse snelheidsrecord auto terugvinden. Dat de auto dankzij een peilzendertjes werd teruggevonden, was minder bijzonder. Auto’s die met een tracking & tracing zender zijn uitgerust, worden na diefstal bijna zonder uitzondering teruggevonden.

“In de meest geavanceerde uitvoering geeft het zendertje direct een signaal waaneer de auto wordt gestolen”, legt directeur Guus Wesselink van de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) uit. “Het rekent op een vast signaal van de autobezitter, bijvoorbeeld het indrukken van een verborgen knopje. De dief kent dat niet en waneer hij wegrijdt, verschijnt in de meldkamer het bericht dat de auto is gestolen en waar het voertuig zich bevindt.”

Daarna is het een kwestie van tijd. Volgens de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM) kost het gemiddeld 1 tot 2 uur voordat de politie de auto terugvind. De SCM is erg enthousiast en denkt dat binnen 5 jaar alle nieuwe auto’s in Nederland worden afgeleverd met een zender. Verzekeraars zijn daar eveneens van overtuigd. “Het zal net zo gaan als met het autoalarm”, voorspelt Roland Kroes van het Verbond van Verzekeraars. “Dat was eerst ook een luxeartikel. Vanwege de effectiviteit van het voertuigvolgsysteem zullen verzekeraars in de komende jaren premiekorting gaan geven voor auto’s met het systeem, of het systeem verplicht stellen”.

Ook andere technieken die diefstal moeilijk of zinloos maken, rukken op. Nationaal en internationaal oogsten de micro-dots veel lof. Dat zijn minuscule stippen waarop het chassisnummer van de auto staat. Ze worden met lijm op losse onderdelen en delen van de carrosserie gespoten. Daardoor wordt de nu lucratieve handel in onderdelen riskant voor malafide handelaren. Toen in Australië BMW en Subaru hun modellen met dotsbehandelden, daalde het aantal diefstallen met 80%. De AVc spant zich op dit moment in om de Europese autofabrikanten zover te krijgen al hun auto’s met dots te behandelden.

Technisch is de onsteelbare auto volgens Guus Wesselink zelfs binnen handbereik. Zo zouden bijvoorbeeld irisscans en vingerafdrukken de beveiliging kunnen vervolmaken. Daar zit echter een groot risico: dieven die het toch proberen zullen veel gewelddadiger te werk gaan. “Om te voorkomen dat snel alarm wordt geslagen, zal je zien dat meer mensen worden ‘meegestolen’. Daarvoor zijn met name de verzekeraars bang. Daarom zijn we erg huiverig voor irisscans. Het houdt ergens op; we willen niet dat behalve de auto, ook de eigenaar naar de Oekraïne verdwijnt.”

ZENDER PIJLSNEL GOEDKOPER

Ook abonnement op alarmcentrale is mogelijk

Ook wie zijn modale VW Golf of Opel Astra optimaal wil beveiligen kan een peilzendertje laten inbouwen. Dat is mogelijk bij 600 gecertificeerde dealers en inbouwstations van auto-elektronica en kost zo’n 1.000 euro. De Stichting Certificering Motorvoertuigenbeveiliging verwacht dat de prijzen snel zullen dalen. Dezelfde apparatuur koste twee jaar terug nog zo’n 1.500 euro. Wat niet goedkoper wordt, is het abonnement die over de auto waakt. Hiervoor betaalt de automobilist 200 tot 300 euro per jaar. “Je zou denken dat met een groeiend aantal gebruikers tarieven dalen, maar dat hebben we nog niet gezien”, zegt directeur Tjip Koopmans van de SCM.
[ Begin ]

VAN MIERT (CAR SYSTEMS TOPSPORTTEAM) PAKT TITEL SENIOREN

14 maart 2016 – Onze eigen Lesley van Miert uit het Car Systems Topsportteam pakte op zondag 27 februari in Roggel de nationale titel op de korte cross.

Van Miert (19) nog maar aan nog aan het begin van haar carrière, hield in de finale de sterke aandringende Lindy Burgman van het lijf. Lesley van Miert liep haar eerste kampioenschap bij de senioren. „Ik ging helemaal stuk op het einde, maar dat maakt nu niet meer uit“, zei de Bredase, die op het einde nog fel bedreigd werd door Burgman. „Ach, ik zag haar komen, maar ik zag ook dat mijn voorsprong groot genoeg was.“ Van Miert was gebrand op de titel. „Ik wou winnen. De vorm is goed en heb super lekker naar dit kampioenschap toegewerkt.“ Ze hoopt dat het de start is van een seizoen, waarin ze wel de progressie maakt, die vorig jaar uitbleef. „Ik ga me nu na een rustperiode richten op de baan en dan met name op de 1500 meter.“

Lesley nummer 1

[ Begin ]

CSB ANDERMAAL OP TWEE BELANGRIJKE BEURZEN IN HET RAI COMPLEX

10 maart 2005 – Kort na de schitterende en succesvolle AutoRAI waar wij de nieuwe digitale canbus alarmen van Gemel hebben geïntroduceerd, staat CSB andermaal op twee belangrijke beurzen in het RAI complex te Amsterdam.

1. European Tuning Show – 12 en 13 maart 2016

Het nieuwe tuningseizoen van 2016 start met een zinderende indoor tuning show. Prachtige show-cars en performancewagens, sexy babes en een bomvol podiumprogramma.

Car Systems Benelux presenteert tijdens de ETS twee spectaculaire nieuwe showcars, vol met nieuwe technische hoogstandjes van Rockford Fosgate en Omnio.

Demo auto ETS

Daarnaast delen wij aan onze bezoekers een spetterende waardecouponactie uit.

Waardecouponnen ETS

Naast deze twee merken, presenteert Car Systems Benelux eveneens de highlights uit het programma van Lanzar, MB Quart en Lightning Audio.

Car Systems Benelux heeft een stand van ruim 100 m2 en is tijdens deze European Tuning Show te vinden op stand P526 in de Parkhal (hal 8).

2. AutoVAK RAI – 12 tot en met 17 maart 2016

Op deze enige echter landelijke vakbeurs binnen ons vakgebied, presenteert Car Systems Benelux haar assortiment voertuigvolgsystemen en beveiligingsystemen in het speciaal daarvoor ingerichte Tracking & Tracing paviljoen. Tezamen met alle specialisten op dit gebied, worden de nieuwste technieken getoond binnen dit snel groeiende marktsegment. Car Systems Benelux is te vinden op het Tracking & Tracing paviljoen in de Amstelhal op stand 07.028G.

Tijdens het weekend (12 en 13 maart) kunt u beide shows tegen gereduceerd tarief bezoeken.

Wij ontvangen u graag! Tot in Amsterdam.

[ Begin ]

COMMERCIËLE EN TECHNISCHE ONDERSTEUNING OP WWW.CSB.NL

24 februari 2016 – 7 dagen per week en 24 uur per dag staat onze site www.csb.nl tot uw beschikking voor de commerciële en technische ondersteuning van onze klanten.

 • Nieuwe automodellen in ons inbouwboek voor voertuigen
 • Nieuwe alarmmodellen (canbus) in ons inbouwboek voor voertuigen
 • Nieuw inbouwhandboek voor ons Spyball motorfietsalarm
 • Dealerhandboek voor de nieuwe E250-serie
 • Handige nieuwe bestelhulp voor handzenders
 • Interessante nieuwssectie met algemeen nieuws en technisch nieuws
 • Aanbiedingen voor eindgebruikers
 • Nieuwe downloadsectie met logo’s, banners en afbeeldingen van Rockford Fosgate, Omnio, Lanzar en MB Quart.
 • Complete digitale productcatalogus met extra productinformatiebladen
 • Eenvoudige uitleg over canbus systemen (flash-boekje)
 • Bedrijfsprofiel CSB en Rockford Fosgate en MB Quart dealeradressen
 • Alle gebruiksaanwijzingen en inbouwhandleidingen
 • Voorbeelden van Omnio multimediaconfiguraties (Uw selectie: merk: Omnio).
 • Frequently Asked Questions (FAQ’s)
 • En nog veel meer…

Dagelijks wordt onze site geüpdate met de laatste ontwikkelingen en de allernieuwste informatie. Kijk dus regelmatig op onze site.

[ Begin ]

NIEUWE PRODUCTEN VAN OMNIO CAR ENTERTAINMENT

10 januari 2016 – Het assortiment van Car Systems Benelux is uitgebreid met drie nieuwe producten van Omnio Car Entertainment.

JP-1DVD-DV5: Omnio Auto Radio met DVD/VCD/MP3 RDS-EON ondersteuning (4×40 Watt)

Deze autoradio speelt naast de standaard Cd’s ook DVD-disks, Video-disks en MP3-disks af ! De speler heeft een afneembaar front en een full color display waarop alle informatie duidelijk is af te lezen. Door middel van een IP-bus kabel is hij direct te koppelen aan de Omnio DVD-Changer en via de radio-buttons is de DVD-wisselaar vervolgens geheel te bedienen.

De JP-1DVD-DV5 is verkrijgbaar voor € 369,00 (inclusief BTW).

JP-1DVD-DV5

JP-1DVD-DV6CH: Omnio DVD Wisselaar 6-discs

Deze DVD-wisselaar beschikt over de nieuwste functies op DVD-speler gebied en kan als stand-alone gebruikt worden. De speler heeft tevens een IP-bus koppeling zodat hij te koppelen is aan de Omnio autoradio JP-1DVD-DV5. Zeer schokproef en geheel compleet geleverd, een lust voor het oog !

De JP-1DVD-DV6CH is verkrijgbaar voor € 469,00 (inclusief BTW).

JP-1DVD-D6CH

JP-1DVD-DV800: Omnio Flipdown Monitor met ingebouwde DVD-Speler/TV-Tuner en FM-Modulator.

Deze 8 inch flipdown monitor kan direct gemonteerd worden tegen de hemel van het voertuig, u hoeft verder geen koppelingen te maken naar een DVD-speler of autoradio want alles is reeds ingebouwd !

Het geluid kan zowel afgespeeld worden via de ingebouwde speakers, de draadloze IR hoofdtelefoons of uw autoradio via de ingebouwde FM-modulator. Standaard wordt er een TV-antenne meegeleverd om analoge TV-signalen in elk willekeurig land van Europa te ontvangen.

De JP-1DVD-DV800 is verkrijgbaar voor € 749,00 (inclusief BTW).

JP-1DVD-DV800

Alle informatie over de Omnio productlijn zoals LCD monitors, DVD spelers, camera’s, beeldschermen, maar ook parkeersensoren vindt u in onze productbrochure op onze website.

[ Begin ]

AFBEELDINGEN DOWNLOADEN VAN WEBSITE

5 januari 2016 – Op onze site zijn vanaf heden hoge resolutie 300 DPI JPG-afbeeldingen van onze producten te downloaden. De logo’s van onze productgroepen waren al enige tijd beschikbaar in JPG-, EPS en GIF-formaat.

Momenteel hebben wij de volgende database voor u ingericht:

 • Download logo’s
 • Download afbeeldingen Rockford Fosgate 2016/2017
 • Download afbeeldingen Omnio In Car Entertainment
 • Download afbeeldingen Lanzar
 • Download afbeeldingen MB Quart

Uiteraard zijn wij druk bezig om deze database te completeren.

Gebruik afbeeldingen


Alle afbeeldingen zijn zorgvuldig gemaakt en niet bedoeld om te bewerken. Kleuren en vorm horen hetzelfde te blijven, bij vergroten of verkleinen moeten de verhoudingen gelijk blijven.

Download afbeeldingen

Alle afbeeldingen zijn gecomprimeerd met Winrar. Winrar is nodig voor bestanden met een .ZIP en .RAR extensie. Heeft u nog geen Winrar klik dan hier om winRAR 3.41 voor Windows (Nederlandse versie) gratis te downloaden.

Download logo’s

 • PC Gebruikers: Klik met de rechter muisknop op het gewenste formaat. Vervolgens kunt u het logo opslaan.
 • Mac Gebruikers: Cmd-klik op het gewenste formaat. Vervolgens kunt u het logo opslaan.

[ Begin ]

NIEUWS 2016

7 december Vervallen BPM vrije accessoires
23 november Dieven stelen superauto Mercedesbaas
1 november Forse stijging auto-inbraken
6 oktober Rockford Fosgate successen tijdens de Europese dB Drag finales
6 oktober Diefstal motoren steeds brutaler
30 augustus RTTI Top Gun Road Show groot succes
25 augustus De Rockford Fosgate 2004 producten zijn in Europa
19 juli Succesvolle introductie Omnio Car Entertainment
14 juli Motordieven steeds brutaler
1 april Autodiefstal fors omlaag

[ Begin ]

VERVALLEN BPM VRIJE ACCESSOIRES

7 december 2016- Op dit moment bestaat er een lijst met accessoires die wegens het milieu vriendelijke of verkeersveilige karakter door de overheid zijn vrijgesteld van BPM. Daar komt verandering in.

Op Prinsjesdag  kwam het kabinet met het voorstel de Vennootschapsbelasting te verlagen. Om dat plan te financieren zou onder andere een aantal accessoires van deze lijst met BPM-vrije accessoires vervallen. Tegelijkertijd wilde het kabinet ‘grijze kentekens’ belasten conform ‘gele kentekens’. Onder grote maatschappelijke druk heeft dat laatste voorstel het niet gehaald in de Tweede Kamer. Maar daar moest wel financiering voor worden gevonden. Om het ‘grijze kenteken’ te behouden voor de ondernemer, zijn ook de overgebleven BPM-vrije accessoires in de beruchte ‘motie-Verhagen’ geschrapt. Eindresultaat is dat de gehele lijst BPM-vrije accessoires per 1 januari 2005 zal vervallen.

Formeel zal de Eerste Kamer zich nog over het Belastingplan  buigen. Dat zal medio december 2004 gebeuren. Maar zeer waarschijnlijk zal die discussie niets meer veranderen aan de bovengenoemde resultaten.

Als eind december duidelijk is hoe de officiële wettekst zal gaan luiden, Informeren wij u daar natuurlijk over. Maar u kunt er vrijwel zeker van uit gaan dat met ingang van 1 januari  de BPM-vrijstelling voor accessoires volledig zal verdwijnen.

[ Begin ]

mercedesDIEVEN STELEN SUPERAUTO MERCEDESBAAS

 – BERLIJN – De Mercedes van Jürgen Schrempp, hoogste baas van het DaimlerChrysler-concern (fabrikant van onder meer Mercedes), is drie weken geleden ontvreemd, zo meldt het Duitse boulevardblad Bild.

Volgens de politie is de kans dat de luxe wagen van 800.000 euro wordt teruggevonden uiterst klein. De Mercedes uit de klasse S 600, gepantserd en met geblindeerde ramen, stond ten tijde van de diefstal tien tot twintig minuten onbewaakt voor een pand in Stuttgart waar Schrempp een zakelijke afspraak had, zo schrijft het dagblad. Waarschijnlijk is gebruik gemaakt van een takelwagen.

De Mercedes weegt 3,5 ton. Ondanks het navigatiesysteem in de Mercedes is de wagen niet teruggevonden. „De wagen was vast en zeker besteld door de Russische maffia en is allang naar het buitenland gebracht“, aldus de Duitse politie.

[ Begin ]

FORSE STIJGING AUTO-INBRAKEN.

1 november 2004 – Het aantal diefstallen van audio- en navigatiesystemen is de afgelopen tijd fors gestegen. Mogelijke oorzaak: de toenemende nonchalance van automobilisten die afneembare frontjes, keycards, demontabele monitoren/displays en afstandsbedieningen zichtbaar achterlaten in de auto. Het ‘uit het zicht’ leggen (in het dashboardkastje of onder de voorstoelen)helpt nauwelijks: daar zoeken autokrakers als eerste. De verzekeraar keert de schade doorgaans alleen uit als de gedupeerde het originele frontje, keycard of de demontabele monitor/display kan overleggen.

Buit eruit
Handig, zo’n navigatiesysteem, maar ook erg
aantrekkelijk voor autokrakers
.

Buit eruit!
Al met al kan het geen kwaad om uw medewerkers op het hart te drukken om nooit waardevolle zaken achter te laten in de auto. En u kunt hen ook nog eens extra wijzen op de polisvoorwaarden van uw leasmaatschappij

Anti-diefstal tip: parkeer ‘s avonds bij voorkeur op een goed verlichte plaats, zoals onder een lantaarnpaal!

[ Begin ]

ROCKFORD FOSGATE SUCCESSEN TIJDENS DE EUROPESE DB DRAG FINALES.

6 oktober 2004 – Zondag 3 oktober was het zover: op AutoMaxx Streetpower Edition stond het TT Circuit Assen te trillen op haar grondvesten tijdens de Europese dB Drag finales. Ruim 100 deelnemers uit de UK, Duitsland, Finland, Oostenrijk, België, Denemarken en Zweden en natuurlijk Nederland kwamen met de decibelmonsters naar Assen.

dB Drag_1 dB Drag _ 2

In de 12 verschillende klassen werden maar liefst 9 nieuwe wereldrecords gevestigd. Twee daarvan zijn afkomstig van auto’s met Rockford Fosgate. Het professionele support Team RF Europe van de Rockford Corporation ondersteunde de aanwezige teams met het tunen, regelen en optimaliseren van de geluidsinstallaties.

Nederland was met haar extreme dB-draggers zeer sterk vertegenwoordigd tijdens deze finales. Onze Team RF deelnemers, Tim Maatman en Chris Lintermans, werden ondersteund door medewerkers van Car Systems Benelux en speelden ijzersterk. Hun auto’s loaded met Rockford Fosgate, speelden zo goed dat maar liefst twee tweede prijzen in respectievelijk de Superstreet 1-2 klasse No Wall klasse en de extreme klasse 2 mee naar huis gingen !!!

De Rode BMW 3-serie touring van Tim Maatman is uitgerust met een Rockford Fosgate RFX-8340 headunit, twee 2215 Team RF woofers en maar liefst acht BD1501 amplifiers !! Voor een perfecte signaalweergave is gebruik gemaakt van obisidian signaalkabels, voedingskabel en connectoren.

De Golf 2 van Chris Lintermans die in de zwaarste klasse meestrijd, is eveneens uitgerust met een Rockford Fosgate headunit, maar dan type RFX-8330. De twee 2215 Team RF woofers en de acht BD1501amplifiers maken de auto compleet. Ook de andere Nederlandse deelnemers deden het er niet minder om.

Uitslag Nederlandse deelnemers:

Street A Christiaan Oosthof 152.5 dB 2e prijs
Super Street 1-2 Nw Tim Maatman 160.2 dB 2e prijs
Extreme 2 Chris Lintermans 166.8 dB 2e prijs
Extreme 5 Team Auto – Inside 156.7 dB 2e prijs

[ Begin ]

DIEFSTAL MOTOREN STEEDS BRUTALER

6 oktober 2004 – Uit een analyse van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) blijkt dat in 2003 in Nederland van de 2.271 gestolen motorrijwielen veruit de meeste motoren (65%) werden gestolen vanaf de openbare weg. De gestolen motoren werden weggenomen door ze in een bestelbusje of op een aanhangwagen te laden of de daders lopen gewoon met de motor weg. De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit had om het achtergrondonderzoek gevraagd vanwege de grote stijging van het aantal diefstallen in dat jaar.

In 2003 werden 2.271 motoren gestolen. Een stijging van 18% t.o.v. 2002. 1.886 motoren waren voorzien van een Nederlands kenteken, 265 van een buitenlands kenteken en 120 waren (nog) niet gekentekend. In bijna alle gevallen waren de gestolen motoren afgesloten met één of meer sloten. Uit de analyse van het LIV blijkt dat in 13% van de gevallen de motor voorzien was van een alarm en/of startonderbreker, maar dat de dieven dat probleem dan ook nog weten te overwinnen. Uit getuigenverklaringen blijkt dat de diefstallen over het algemeen door meerdere daders worden gepleegd en dat die brutaal te werk gaan.

Motoren worden vooral gestolen in en rond de grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht en in de politieregio Limburg Zuid. In al deze politieregio’s is het aantal diefstallen van motoren in 2003 gestegen. Alleen Utrecht laat een daling zien van 10,5% t.o.v. 2002. De merken Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, BMW en Harley Davidson vormen al jaren de top 6 van gestolen motorrijwielen. Het diefstalrisico van motoren is veel hoger dan dat van personenvoertuigen.

Van personenvoertuigen is het 0,28% en van motoren 0,4%. Het percentage dat wordt teruggevonden is slechts 23 %, terwijl van de personenvoertuigen 67% wordt teruggevonden. Gezien de analyse wordt motorrijders geadviseerd de motor altijd aan de ‘vaste wereld’ vast te maken. Speciaal bevestigings/verankeringsmateriaal daartoe blijkt goed te beschermen. De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit adviseert gemeenten daarom meer en betere parkeervoorzieningen voor motoren te creëren.

[ Begin ]

RTTI TOP GUN ROAD SHOW GROOT SUCCES

30 augustus 2004 – Een unieke ontmoeting met Jason Digos van Rockford Fosgate.

Als aanvulling op het in maart 2004 gehouden RTTI waar de verkoop van de nieuwe Rockford Fosgate producten centraal stond, was Jason Digos op uitnodiging van Car Systems Benelux op maandag 30 augustus jongstleden voor het eerst in Europa om eenmalig een presentatie te geven over het bouwen van demonstratieauto’s aan een zeer select gezelschap Rockford Fosgate dealers uit de Benelux.

Digos_Hummer

In de Amerikaanse Car Audio wereld is Jason Digos geen onbekende en ook binnen Europa is zijn werk alom bekend. Hij is de bouwer van onder andere de Rockford Fosgate Hummer, bekend van de CES in Las Vegas. Digos werd naast een groot aantal gespecialiseerde inbouwers uit Nederland en België, vergezeld door Claes Nord, European Training Coordinator van de Rockford Corporation.

Digos sprak uitvoerig over de toepassing van LIGHTING, PLASTICS, ALUMINIUM en VINYL en meer expliciet over de afregeling van headunits, sound-processors en versterkers, materiaaltechnieken en over de toepassingen van deze technieken in de Rockford Fosgate demonstratieauto’s.

[ Begin ]

DE ROCKFORD FOSGATE 2004 PRODUCTEN ZIJN IN EUROPA

25 augustus 2004 – Begin dit jaar werd tijdens de CES in Las Vegas het volledig vernieuwde programma Rockford Fosgate 2004 geïntroduceerd aan pers en Rockford Fosgate afnemers wereldwijd. Maar liefst 130 nieuwe modellen, luidsprekers, versterkers en elektronische componenten.

Foto pallet RF

De eerste leveringen waren voorzien voor medio mei. Door problemen bij de opstart van de nieuwe lijn in Amerika en de enorme vraag vanuit de thuismarkt naar het fantastische nieuwe programma, werd deze limiet helaas niet gehaald en liepen de leveringen “overzee” ernstige vertraging op. Heel vervelend maar hier valt niets meer aan te veranderen.

De eerste containers zijn deze week in Europa gelost en Car Systems Benelux heeft een voorkeursbehandeling binnen Europa gekregen, zodat wij nog deze week met de leveranties aan onze Rockford Fosgate dealers een begin kunnen maken.

Volgens een bekende voetballer “heb ieder nadeel zijn voordeel”. Dat klopt ook in dit geval, want het programma 2005 is bijna volledig identiek aan het deze week in de Benelux geïntroduceerde Rockford Fosgate programma. Dus volgend jaar geen aanloopproblemen, maar gedurende 12 maanden alle gelegenheid om het 25-jarig bestaan van Rockford Fosgate te vieren.

Voor aanvullende orders kunt u contact opnemen met Leon of Werner van de binnendienst Verkoop. Telefoon: 076 – 5723636.

[ Begin ]

SUCCESVOLLE INTRODUCTIE OMNIO CAR ENTERTAINMENT

19 juli 2004 – Vol trots kunnen wij mededelen dat de exclusieve distributie-overeenkomst tussen Omnius Technology BV en Car Systems Benelux BV, welke 1 mei officieel in werking is getreden haar vruchten afwerpt.

De verkopen hebben tot op heden onze verwachtingen overtroffen, waardoor de introductie zeker een groot succes genoemd mag worden. De Omnio Car Entertainment producten positioneren zich in de markt als kwalitatief hoogstaand met een scherpe prijsstelling.

Alle informatie over de Omnio productlijn zoals LCD monitors, DVD spelers, camera’s, beeldschermen, maar ook parkeersensoren vindt u in onze productbrochure op onze website.

[ Begin ]

MOTORDIEVEN STEEDS BRUTALER

14 juli 2004 – Het dievengilde laat zich tegenwoordig door weinig zaken afschrikken. Zeker niet als het gaat om het ontvreemden van motorfietsen. Vorig jaar verwisselden 2.271 motoren onvrijwillig van eigenaar, een toename van 19 procent vergeleken met 2002. Meestal werden de motoren gestolen door ze in een bestelwagen of op een aanhangwagen te laden. Maar het kan ook simpeler, bijvoorbeeld door gewoon met de geparkeerde motor weg te lopen.

Een en ander blijkt uit een analyse van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Onzorgvuldigheid kan de gedupeerde eigenaars in ieder geval niet worden aangerekend, want in vrijwel alle gevallen waren de gestolen motoren afgesloten met één of meerdere sloten. Volgens de cijfers van het LIV was zelfs 13 procent voorzien van een alarm en/of startonderbreker.

Tevergeefs zo lijkt het. Uit getuigenverklaringen valt namelijk af te lezen dat bij de diefstallen over het algemeen meerdere daders zijn betrokken en dat die brutaal te werk gaan. Vooral de grote steden Amsterdam,Den Haag, Rotterdam, Utrecht en de regio Limburg-Zuid zijn populair bij motordieven. Tot de meest gestolen merken behoren Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, BMW en Harley-Davidson.

nieuws diefstal

[ Begin ]

AUTODIEFSTAL FORS OMLAAG

1 april 2004 – Het aantal gestolen personenauto’s is vorig jaar met bijna twintig procent gedaald tot 18.968 eenheden. De daling deed zich voor in alle leeftijdscategorieën en betreft nagenoeg alle merken.

Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVC) betekent de verminderde voertuigcriminaliteit een aanzienlijk lagere schadepost voor eigenaren en verzekeraars. In 2002 bedroeg het totale schadebedrag nog zo’n 120 miljoen euro tegen 100 miljoen vorig jaar. Ook het aantal gestolen bestel- en vrachtauto’s liep in 2003 terg met respectievelijk 22 en 17 procent. Het aantal ontvreemde aanhangwagens bleef vrijwel gelijk. Alleen de diefstal van motorfietsen groeide met 18 procent.

De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit wijt de opmerkelijke trendbreuk aan de goede samenwerking tussen overheid, verzekeraars en bedrijfsleven. De afgelopen jaren zijn tal van projecten uitgevoerd die het stelen en verhandelen van voertuigen moeilijker maken.